Hírek

Nemes Réka két aranyat nyert a szolnoki válogatón

Pénteken és szombaton Szolnokon zajlik az ifjúsági Eb és 1. vb-válogatóverseny, amelyen már elkelnek a jövő hétvégi belgrádi kontinensviadalra a helyek. Az első napon három versenyzőnk is a dobogóra állhatott, Nemes Réka két aranyéremmel zárta a napot.

A jövő heti belgrádi Európa-bajnokságon való indulás volt a tét pénteken Szolnokon, ahol megkezdődött az ifjúsági korosztály válogatója. A döntős délutánt Kollek Bálint nyitotta, aki K-1 1000 méteren lett második a tatai Hidvégi Hunor mögött, majd női K-1 500 méteren Rugonfalvi-Kiss Janka állhatott fel a dobogó második fokára a KSI-s Kiskó Réka mögé. A nap első győzelme Nemes Réka nevéhez fűződik, aki K-1 1000 méteren nagy fölénnyel nyert korosztályában, majd akadémiás szempontból következtek az újabb érmes pillanatok, vagyis a csapathajók csatározása.

A férfiaknál Kollek Bálint Mitring Olivérrel, Herda Richárddal és Borbély Lászlóval egy hajóban a második helyen zárt, míg a hölgyeknél Nemes Réka megszerezte második győzelmét miután Rugonfalvi-Kiss Jankával, Kiskó Rékával és Szegedi Angelinával megnyerte a versenyszámot.

„Elégedettek lehetünk a látottakkal, nagyon szépen szerepeltek a lányok. Janka ötszáz egyesben kihozta magából a maximumot, egy évvel ezelőtt az A döntő vége, a B döntő elején járt, vagyis a papírforma szerint nem ő volt az esélyes. Réka fölényes győzelmet aratott ezer egyesben, gyönyörűen evezett, magabiztosan csinálta végig ezt a számot, és a négyest is háromnegyed hajóval nyerték a lányok úgy, hogy mindannyiukban volt már egy max pálya. Véleményem szerint elégedettek lehetünk, és kijelenthetjük: ott vagyunk a Belgrádba induló buszon” – értékelte a lányok teljesítményét Gintl Andrea.

Kollek Bálint szerepléséről edzőjét, Balázs Pétert kérdeztük.

„Az ezer egyes előfutamában és a középfutamban is nagyon jól ment Bálint, utóbbi érzése szerint az egyik legjobb pályája volt. Sajnos a döntőben Hidvégi Hunor meglepett minket, de várható volt a nagy csata, hiszen egy évvel idősebb és erősebb is Bálintnál. Az ötszáz négyes kérdéses volt hogyan sikerül, hiszen a verseny előtt csak kétszer tudtak összeülni a srácok, ráadásul Mitring Olivér múlt héten még beteg volt, vagyis ez az eredmény is reálisnak mondható” – mondta Balázs Péter.

„Bálint második helye lehet, hogy számára egy picit csalódás, de ezen a versenyen kijött, hogy ő még első éves ifi, fizikumban fölé nőnek az idősebbek, ám nem szabad elfelejteni, hogy övé a jövő, sőt, már az idén is kellemetlen ellenfélként kell rá tekinteni a többieknek. Janka szépen versenyzett, egy kicsivel kapott ki, és úgy gondolom, ebből a második helyből rengeteget tanult ma. Ez a második hely sokat fog kamatoztatni a második válogatón, biztosra veszem, hogy még erősebb egyest megy majd. Réka uralta a mezőnyt ezer méteren, tisztán, nagyon sokkal nyert, és nagyon rendben volt a lányok négyese is, amely a legjobb egyes versenyzőkből állt össze. Major Ildikó serdülő lányait is meg kell dicsérni, akik ezt a válogatót felkészülési versenynek szánták a Magyar Kupára és a magyar bajnokságra. Ügyesek voltak a lányok, biztosra veszem, hogy értékes helyezéseket szereznek majd idén” – mondta Betlenfalvi István, szakmai igazgató.

Szombaton folytatódnak a versenyek Szolnokon.

EREDMÉNYEK

Férfiak

K-1 1000 m

1. Hidvégi Hunor Tamás (Tatai Hódy SE) 3:44.064

2. Kollek Bálint (KKNKKA) 3:47.164

3. Panyik Zsombor (MTK) 3:48.837

K-4 500 m

2. Mitring Olivér Gábor (GYVSE), Herda Richárd Viktor (BHSE), Kollek Bálint (KKNKKA), Borbély László (City-Gas Tiszafüred SE) 1:25.883

Nők

K-1 500 m

1. Kiskó Réka (KSI) 1:55.897

2. Rugonfalvi-Kiss Janka (KKNKKA) 1:56.384

3. Szegedi Angelina (Kis-Dunai SE) 1:58.443

K-1 1000 m

1. Nemes Réka (KKNKKA) 4:05.465

2. Debreczeni Lora Scarlett (BHSE) 4:09.792

3. Molnár Kinga (Lágymányosi Spari Vízisport) 4:11.415

K-4 500 m

1. Kiskó Réka (KSI SE), Szegedi Angelina (Kis-Duna SE), Rugonfalvi-Kiss Janka (KKNKKA), Nemes Réka (KKNKKA) 1:38.120

Együttműködő partnereink

Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia