Hírek

Irány Belgrád!

Kollek Bálint ezüst-, a Nemes Réka, Rugonfalvi-Kiss Janka páros bronzérmes lett a szolnoki Eb és 1. vb válogató szombati versenynapján. A hétfői kerethirdetés során akár három ifjúsági versenyzőnk csatlakozhat a jövő heti belgrádi Európa-bajnokságra tartó magyar válogatotthoz.

Akárcsak pénteken a férfi 1000 méteren, szombaton is a Hidvégi Hunor-Kollek Bálint-Panyik Zsombor trió bérelte ki a férfi K-1 500 méter dobogóját. A finisben friss igazolásunk, Kollek Bálint szépen jött fel a tatai Hidvégire, ám ezúttal is a második helyen érkezett célba. Ugyanakkor egy cseppet sem volt elkeseredve az eredmény miatt, hiszen ez a második hely az Európa-bajnokság időrendje miatt belgrádi indulást érhet a számára.

Kollek Bálint, Hidvégi Hunor, Panyik Zsombor

„Az ötszáz egyes annyira nem volt nehéz, de van még rajta javítanivaló, a pénteki ezer méter sokkal nagyobb küzdés volt. Úgy érzem, sokat kell még fejlődnöm mind izomzatilag, mind taktikailag, de a második válogatóra az edzőmmel szépen összerakjuk a pályákat és bízom benne, hogy előrébb lépek” – értékelte a válogató első felvonását Kollek Bálint, aki első éves ifiként három ezüstéremmel zárta a versenyt.

Rugonfalvi-Kiss Jankának teljes lett az éremkollekciója miután a négyes aranya, az egyes ezüstje után Nemes Rékával párosban bronzérmesek lettek a Kiskó Réka, Szegedi Angelina, valamint a Debreczeni Lora, Pólai Petra duó mögött.

A lányok szomorúan érkeztek a hajómérlegelésre, többet vártak maguktól, ugyanakkor egyáltalán nem kell csalódottnak lenniük, hiszen pénteki eredményeikkel mindketten pályafutásuk első ifjúsági gyorsasági Európa-bajnokságára kvalifikálták magukat.

Nemes Réka, Rugonfalvi-Kiss Janka

„A páros kapcsán van bennünk hiányérzet, de azt mondom, pozitívan állunk ehhez a csalódáshoz, sokkal jobb, hogy az első válogatón történt mindez, mint az országos bajnokságon. Úgy gondolom, minden szempontból sokat tanulhattunk ezen a hétvégén és van bennünk motiváció a folytatáshoz” – magyarázta Rugonfalvi-Kiss Janka.

„A lényeg az, hogy itt van bennünk az az érzés, hogy tudunk még fejlődni” – tette hozzá Nemes Réka, aki K-1 1000 méteren és Jankával együtt a magyar négyesben mutathatja meg tudását a belgrádi kontinensviadalon.

A szolnoki döntők során még egy akadémiás indulóért szoríthattunk: Jenei Panna K-2 500 méteren a paksi Kertész Grétával egy hajóban és K-1 200 méteren is a hatodik lett.

Jenei Panna

„Női kajakban a páros harmadik helye egy pici csalódás volt a lányoknak, az edzők, Gintl Andrea és Beé-Samu Andrea keresték a beülési sorrendet, a tájékoztató óta helyet cseréltek a lányok, mert a négyesben is ebben a sorrendben ülnek. A folytatásban meg kell nézni, mi a legjobb megoldás. A hölgyeknél Jenei Panna ügyesen versenyzett, két hatodik helyével elégedettek lehetünk, míg a fiúknál Kollek Bálint három darab második helye sokat ígér, jó eséllyel Európa-bajnoki indulást érhet, valószínűsíthetően övé lehet az ötszáz egyes Belgrádban. Az Eb-kvalifikációhoz gratulálunk az edzőknek és a versenyzőknek, Gintl Andreának és Beé-Samu Andreának női vonalon sikerül az évek óta tartó eredményes munkát folytatni” – értékelt Betlenfalvi István szakmai igazgató.

A jövő csütörtökön kezdődő belgrádi ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságra hétfőn hirdet utazó csapatot a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Férfiak

K-1 500 m

1. Hidvégi Hunor (Tatai Hódy SE) 1:45.478

2. Kollek Bálint (KNKKA) 1:46.374

3. Panyik Zsombor (MTK) 1:47.774

Nők

K-2 500 m

1. Kiskó Réka, Szegedi Angelina (KSI, Kis-Duna SE) 1:48.963

2. Debreczeni Lora Scarlett, Pólai Petra (BHSE, Merkapt-Mekler László SE) 1:49.327

3. Nemes Réka, Rugonfalvi-Kiss Janka (KKNKKA) 1:49.768

6. Kertész Gréta, Jenei Panna (Atomerőmű SE, KKNKKA) 1:56.538

K-1 200 m

1. Kiskó Réka (KSI) 43.150

2. Szulovszky Csenge (MTK) 43.845

3. Szegedi Angelina (Kis-Duna SE) 44.022

6. Jenei Panna (KKNKKA) 44.800

Együttműködő partnereink

Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia