Hírek

Fojt Sára és Kőhalmi Emese „bejelentkezett” a női négyesbe

Fojt Sára ezüst-, Kőhalmi Emese bronzérmes lett a K-1 500 méter döntőjében a szolnoki 2. felnőtt és U23-as válogatón, amelyen edzőnk, Beé-Samu Andrea UTE-s tanítványa, Rendessy Eszter győzött – immáron másodszor, így ő már biztosan készülődhet az idei felnőtt világversenyekre.

Jó volt látni péntek délután a szolnoki vízparton edzőink, Beé-Samu Andrea és Gintl Andrea hihetetlen örömét, hiszen csoportjukból három versenyző is a dobogón zárt a női K-1 500 méter döntőjében. Az UTE-s Rendessy Eszter mindkét válogatót megnyerve el is hódította a szám indulási jogát az idei felnőtt világversenyekre, de a második helyen záró Fojt Sára és a harmadik Kőhalmi Emese is „bejelentkezett” a magyar négyesbe ezekkel a dobogós eredményekkel – nem kis fejtörést okozva Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitánynak.

A vízparton a lányok a távlati lehetőségekkel egyelőre még nem, inkább a most megélt örömmel foglalkoztak. Érthetően, hiszen nem a legjobb előjelekkel készülődtek erre a válogatóra.

„A verseny előtti utolsó hetem nem volt a legtökéletesebb. Egy kicsit elfáradtam, mentálisan sem voltam a csúcson, de próbáltam magam összeszedni a válogatóra, és igyekeztem minél jobb eredményt elérni. Hogy mi járt a fejemben? Egyszerűen csak szerettem volna jól megcsinálni ezt a döntőt. Kiürítettem az agyam, kizártam mindent, és próbáltam a saját pályámat menni. Úgy voltam vele, ha ez sikerül, bármi megtörténhet ezen a napon. És meg is történt. A célban még nem tudtam, hogy hányadik vagyok, csak azt éreztem, hogy jól kihajtottam magam és végre olyan pályát sikerült mennem, amilyet régóta szerettem volna” – magyarázta lelkesen a döntő után Fojt Sára.

Kőhalmi Emese is roppant elégedett volt harmadik helyével, főként azért, mert az első válogató nem az elképzelései szerint alakult.

„Mondhatom azt is, hogy borzalmas volt, akkor nem találtam magam, de mellette nyakig voltam az érettségiben és nem tudtam rendesen kipihenni magam. Azt éreztem, hogy mentálisan mélyponton vagyok, de erre a második válogatóra nagyon szerettem volna megtalálni önmagam. Őszintén megvallva, a rajtban semmin sem gondolkoztam, se a felnőtt, se az U23-as világbajnokság nem volt a fejemben, csak az, hogy végre legyen egy jó pályám. Legalábbis jobb, mint az első válogatón” – nevetett Kőhalmi Emese.

Az eredményhirdetés után mindkét lány az anyukájához sietett, és ahogyan azt az eddigi versenyeiken is tették édesanyjuk nyakába akasztották az érmeiket.

Reményeink szerint szombaton újabb medáliákat vehetnek át a szülők, hiszen a női párosok versenyében Fojt Sára Rendessy Eszterrel, Kőhalmi Emese az ezúttal negyedik helyen záró szolnoki Csikós Zsókával rajtol majd.

A pénteki versenynapon frissen igazolt kenusunknak, a korábban felnőtt Eb-ezüstérmes Fodor Nicholasnak két döntőben volt jelenése: C-1 1000 méteren a 7., míg C-2 1000 méteren a diósgyőri Bodonyi Andrással egy hajóban a harmadik helyen zárt.

„Az egyesemmel annyira nem vagyok elégedett, de ez a páros elég jól ment és készülök az ötezer méterre, hiszen az első válogató negyedik helye után szeretném a helyem biztosítani az U23-as világbajnokságra” – fogalmazott a verseny után Fodor Nicholas.

Férfiak

C-1 1000 m

7. Fodor Nicholás (KKNKKA) 4:24.735

C-2 1000 m

3. Bodonyi András, Fodor Nicholas (DVTK SE, KKNKKA) 3:54.626

Nők

K-1 500 m

1. Rendessy Eszter (UTE) 1:53.895

2. Fojt Sára (KKNKKA) 1:54.786

3. Kőhalmi Emese (KKNKKA) 1:55.000

Együttműködő partnereink

Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia