Hírek

Kőhalmi Emese nélkül kezdődik a 2023-as szezon – ígéretes párosok Szegeden

Péntektől Szegedre figyel a sportág, hiszen a felnőtt férfi felnőtt és U23-as kajakosok, illetve a férfi és női kenusok számára megkezdődik az idei válogatósorozat, míg a női kajakosoknak és az ifjúsági korosztálynak tájékoztató jelleggel rendeznek versenyt a Maty-éren. A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia összesen 39 versenyzővel vesz részt az eseményen, a mezőnyből hiányzik majd kétszeres felnőtt világbajnokunk, Kőhalmi Emese, aki az elmúlt időszakban egy súlyos betegségen esett át.

Lezárult a tavaszi felkészülési időszak, a melegvizes edzőtáborok után már egy ideje itthon hangolnak legjobbjaink a 2023-as rajtra, vagyis az előttünk álló hétvégére, amely több szakágban az idei duisburgi olimpiai kvalifikációs világbajnokság, valamint a jövő heti szegedi Világkupa szempontjából is lépcsőfokot jelent.

A felnőttek mezőnyében több U23-as versenyzőnk is szerencsét próbál, a férfiaknál már válogatózik Fodor Bence, aki Opavszky Márkkal (MTK) párosban, Opavszky Márkkal, Balogh Gergellyel (MVM Szeged) és Szendy Maximiliánnal (MTK) négyesben, valamint az U23-as mezőnyben K-1 500 méteren is rajthoz áll majd. Kövesdi Patrik Balogh Gergellyel párosban, K-1 200 méteren, valamint U23-as K-1 500 méteren szerepel majd ezen a hétvégén, míg Kozma Barnabás Szakács Botonddal (KSI) párosban, és szintén az U23-as K-1 500 méteren próbál szerencsét. A kenusoknál Fodor Nicholas a felnőtt mezőnyben 1000 egyesben, míg U23-ban 500 méteren rajtol.

Női kajakosainknak, akárcsak az ifjúsági korú versenyzőinknek ez a hétvége csak tájékoztató verseny, így edzőink számára lehetőség nyílik arra, hogy élesben kipróbáljanak egységeket. Fojt Sára 500 egyese mellett a Nemes Réka és Bakó Olga, Rugonfalvi-Kiss Janka és Szellák Szabina (DKSE Dunaújváros), míg Dráviczki Dóra és Decsi Dorina (Szolnoki Kajak-Kenu Klub) párosban áll rajthoz.

Egy hiányzója lesz a mezőnynek, kétszeres felnőtt világbajnokunk, Kőhalmi Emese nem lesz ott rajtnál, sőt megeshet az is, hogy a teljes szezont kihagyja, hiszen az elmúlt hónapokban egy súlyos betegséggel küzdött meg.

„Igazából az orvosok sem tudják pontosan, hogy mivel állunk szemben, egy úgynevezett Still-szindrómával küzdök, ami egy gyulladásos betegség a szervezetben. Magas lázzal, torokfájással, kiütéssel, ízületi és izomfájdalmakkal jár együtt. Január közepén lázasodtam be először, február elején kórházban töltöttem egy hetet és azóta is gyógyszeres kezelést kapok. Már óvatosan elkezdhettem edzeni, evezgetek is, ami kisebb csoda, de nem tudok olyan intenzitással készülni, mint a többiek, egyelőre nem vagyok azon a szinten, hogy versenyezhessek – mondta Kőhalmi Emese, aki ma már vidáman tud nyilatkozni az őt ért nehézségekről. – Az elején lelkileg nagyon rossz volt megélni, ami történik velem, nem is tudtam volna róla beszélni, de most már elfogadtam, hogy az élet megálljt parancsolt és igyekszem előre tekinteni.”

Emese szurkolóként jelen lesz Szolnokon az első válogatón és reményei szerint a szegedi Világkupán is, hiszen az azt jelentené akadémiás versenyzők is indulnak a nemzetközi színtéren.

Ebben bízik Betlenfalvi István szakmai igazgató is, aki úgy véli, jó nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőség lenne a világkupa fiataljaink számára.

„A férfiaknál és a nőknél is ígéretes párosok szállnak vízre ezen a hétvégén, bízom benne, hogy sikerül egy-egy egységünknek bekerülni a világkupa-csapatba. És kíváncsian várom Fodor Bencéék csapathajós szereplését is, győzelem esetén ők lehetnek a kihívói a Kuli István, Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor alkotta kiemelt négyesnek” – tette hozzá a szakmai igazgató.

A hétvégén fiataljaink is szóhoz jutnak majd, szombaton Győrben a Regionális Évadnyitó versenyen 23 sportolónk száll vízre.

Sok sikert kívánunk versenyzőinknek!

Együttműködő partnereink

Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia