Hírek

Kollek Bálint: Teljes az éremkollekció Szegeden

Hat érmet nyertek az Akadémia versenyzői a Szegeden rendezett 1. felnőtt és U23-as válogatóversenyen, illetve ifjúsági tájékoztatón. Legeredményesebb versenyzőnk ifjúsági világbajnokunk, Kollek Bálint lett, aki egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a hétvégét.

A tavaszi sérülés már a múlté, ifjúsági versenyzőnk, Kollek Bálint remek állapotban futott neki a hétvégi szegedi ifjúsági tájékoztató versenynek. A tavalyi szegedi világbajnokságon a honvédos Tölgyes Flórával vegyespárosban aranyérmet szerző versenyzőnk ezúttal K-1 1000 méteren arany-, K-1 500 méteren ezüst-, míg Samu Péterrel egy hajóban K-2 500 méteren bronzérmet vehetett át a hétvégén.

Vagyis teljes lett az éremkollekciója.

„Az idény eleji vállsérülésem miatt rosszul indult ez a szezon, de most már remekül érzem magam, köszönöm, hogy az Akadémia és a szövetség is támogatott abban, hogy minél gyorsabban felépüljek. A mostani tájékoztató verseny számomra is meglepetés, sikerként könyvelem el, hogy végre végig tudtam evezni három darab ezer métert és öt darab ötszázat, ráadásul minden indulásomból sikerült érmet szerezni. A legjobban az ezer egyes tetszett, ahol győzni tudtam, de a Samu Péterrel alkotott ötszáz párosunk is nagyon pozitív, mert nem sokat gyakoroltunk rá, ez a döntős ötszáz méter volt a harmadik pályánk. A tájékoztató alapján remélem a válogató is hasonlóan szép sikereket tartogat majd számomra, ez az utolsó ifi évem, szeretném szép eredményekkel zárni ezt a korosztályt, és jól megalapozni az U23-as éveimet. Úgy érzem, fejben és hozzáállásban sokat fejlődtem ennek érdekében” – mondta Kollek Bálint, akire hétfőn már az első írásbeli érettségi vár, a hét közepén pedig a lehetőség, hogy megtalálja a helyét a Makrai Csaba szövetségi kapitány által összetoborzott válogatott négyeshajóban is.

De nem csak Kollek Bálint nyújtott kiegyensúlyozott és kimagasló teljesítményt a hétvége során, dicséret illeti a felnőtt és U23-as mezőnyben már az első válogatót teljesítő Fodor Bencét is. Bence pénteken a férfi négyes tagjaként vívta ki a szegedi világkupa-indulás jogát, csütörtökön és talán a pénteki döntőben is Opavszky Márkkal, Szendy Maximiliánnal és Balogh Gergellyel közösen megmérkőzhetnek az egyes számú magyar egységgel, a Kuli István, Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor alkotta csapathajóval. Fodor Bence a vasárnapi folytatásban sem maradt érem nélkül, Opavszky Márkkal alkotott párosuk bronzérmet szerzett K-2 500 méteren.

Női kajakosaink sem mentek el üres kézzel Szegedről. Az ifjúságiakhoz hasonlóan számukra is tájékoztatóversenyt jelentett ez a hétvége, és edzőik, Beé Samu Andrea és Gintl Andrea úgy döntöttek, elsősorban a párosokra helyezik a fő hangsúlyt. A párospróbának érmes eredménye is lett, Nemes Réka és a Bakó Olga az 500 métert követően a dobogó második fokára állhatott fel.

A hétvége során 18 döntős szereplése volt az Akadémiának, 2 arany-, 2 ezüst-, 2 bronzéremmel az éremtáblázat 8. helyén zárt csapatunk.

A csütörtökön kezdődő szegedi világkupán induló magyar válogatott csapatot hétfőn délután jelöli ki Hüttner Csaba szövetségi kapitány. Az eseményen feltehetően több akadémiás versenyző is szóhoz jut majd.

Együttműködő partnereink