Hírek

Dráviczki Dóra: Idén szeretnék kiteljesedni

Már javában zajlik a kajakos Los Angeles-keret sevillai edzőtábora, ahol U23-as világbajnokunk, Dráviczki Dóra is gyűjti a kilométereket. Dorka lelkesen és motiváltan készül a májusban rajtoló szezonra, a csapat hangulatfelelőseként pedig az egész csoportért sokat tesz a hétköznapokban.

A háromhetes egyesületi felkészülés után – egy rövid itthoni pihenőt követően –  korosztályos válogatott akadémistáink ismét az Andalúz fővárosba érkeztek, ahol már a második hét vette kezdetét.

„Nagyon jól érzem magam kint, a környezet annyiban változott, hogy sokkal többen vagyunk, de a csapatunk továbbra is együtt van. A körülmények teljesen ideálisak, az időjárás továbbra is nagyon jó, el tudjuk végezni a megfelelő edzésmunkát. Napi két edzésünk mindig van, ami sokszor kiegészül plusz egy konditermi tréninggel is.”

Hogyan is néz ki egy átlagos sevillai nap?

„Minden napunk nagyjából 7:20-tól este 9-10-ig tart. Az étkezések során mindig átbeszéljük, ki milyen állapotban van, vagy éppen edzés után, hogy érzi magát. Mindig egyeztetünk az edzőinkkel, Beé-Samu Andreával és Gintl Andreával. Már a reggeli edzésnél a pozitív és jó hangulatra törekszek, odafigyelek mindenkire a csapatban. Ez nincs máshogy a délutáni edzés során sem, néha jó oldani az esetleges feszültségeket és tudnunk kell élvezni az utazást, hiszen mindez értünk van. A délelőtti edzést követő ebéd után mindig elvonulok picit, szigorúan adok magamnak egy órát a pihenésre, hogy minél jobban regenerálódjak. A délutáni pihenő során van időm beszélni az otthoniakkal és olvasni is ebben az idősávban szoktam. Majd a délutáni edzés előtt összegzem a céljaimat, és újra megkezdődik a munka. Vacsoránál átbeszéljük a napot és készülünk a következőre.”

Az egyes felkészülés mellett már a csapathajós próbálgatások is elkezdődtek, Dorka párostársa egyben egyesületi csapattársa is, ennek köszönhetően jól ismerik egymást a vízen és a vízen kívül is.

„Az egyes mellett a páros edzéseket is elkezdtük, Nemes Rékával készülök jelenleg. Nagyon szeretem a párosunkat, vannak nehezebb edzések, de összességében jó irányba haladunk, tudjuk korrigálni a hibákat, napról napra tanulunk.”

A U23-as világbajnok kiemelte a Gintl Andreáék vezette csoport nagyon komolyan veszi a felkészülést, a tavalyi évhez képest saját magán is látja a változást.

„Azt érzékelem a csapatunkon, hogy nagyon sokat fejlődtünk, értünk mentálisan az elmúlt évhez képest. A hozzáállásunkon is látszik, hogy mindenki tudja, mit akar, megvannak a saját és a közös céljaink is, és senkit sem kell noszogatni a munkára. A tavalyi évhez képest eddig teljesen zökkenőmentes a felkészülésem, napról napra tűzöm ki a következő célokat, lépéseket. Az egyesületi edzőtábor után most még hosszabb időszakot töltünk itt Sevillában. Arra törekszem, hogy a nehezebb napokon is emlékeztessem magam, hogy miért vagyok itt.”

A több, mint egy hónapos melegvízi edzőtábor után még lesz néhány hét edzési lehetőség itthon, majd május elsején megkezdődnek a válogatóversenyek. Ehhez mérten Dorkának is komoly céljai vannak.

„Az a célom, hogy mindenféle külső tényezőt figyelmen kívül hagyva tudjak magamra összpontosítani.

Ennyire céltudatos és maximalista még sosem voltam a felkészülés során,

minden szempontból próbálom kihozni magamból a legjobbat az edzéseken. Szeretnék idén is nemzetközi versenyen indulni az U23-as korosztályban, de nem csak egy számban. Nagyon bízom a Rékával alkotott párosunkban is, mindent megteszünk azért, hogy oda tudjunk érni a legjobbak közé. Szeretnék jól teljesíteni a válogatókon, de legfőképpen szeretnék kiteljesedni és élvezni akarok minden versenyt, amelyen rajthoz állok” – zárta gondolatait Dráviczki Dóra.

Együttműködő partnereink

Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia