Hírek

Dráviczki Dóra két arany- és egy bronzéremmel nyitott az országos bajnokságon

Alig tértek haza Plovdivból, a múlt heti ifjúsági és U23-as világbajnokságról a magyar versenyzők, csütörtöktől – a serdülő korosztállyal egyetemben – már az országos bajnoki érmekért lapátolnak a szegedi Maty-éren. Az 1000 méteres döntők során 3 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzérem lett Akadémiánk mérlege.

Remek rajtot vett Dráviczki Dóra a szegedi serdülő, ifjúsági és U23-as országos bajnokságon, Gintl Andrea és Beé-Samu Andrea tanítványa két arany- és egy bronzéremmel zárta az első napot, amelyen az 1000 méteres versenyszámok érmei találtak gazdára.

Az U23-as mezőnyben szereplő Dráviczki Dóra egyesben egy bronzéremmel kezdte meg az éremhalmozást, majd Nemes Rékával párosban, ezt követően pedig Pólai Petrával, a lágymányosi Bársony Otíliával, valamint Rugonfalvi-Kiss Jankával négyesben is diadalmaskodott. A párosok versenyében Pólai Petra és Itzelberger Zsófia egy bronzérmet gyűjtött, míg K-4 1000 méteren a Nemes Réka, Fodor Napsugár, Ujfalvi Laura és Itzelberger Zsófia alkotta kvartett állhatott fel a dobogó második fokára.

Az ifjúsági leány versenyzőink sem maradtak adósak az éremmel, K-2 1000 méteren Szijártó Dóra ezúttal Hakfelner Katalinnal zárt a harmadik helyen, ahogyan az ifjúsági fiúk mezőnyében a Kollek Máté, Zákány Máté kettős is.

Az U23-asok férfi mezőnyében kíváncsian vártuk, hogy mire megy majd a döntőben a Kollek Bálint, Hidvégi Hunor páros, amely ezúttal csak a nyolcadik helyen érkezett célba, de nem sokkal később Hidvégi Zalánnal és Kozma Barnabással kiegészülve fölényesen nyerték meg a K-4 1000 méteres versenyszámot.

Kenuban sem maradtunk érem nélkül: Fodor Nicholas C-1 1000 méteren a harmadik helyen zárt.

„Teszt célzattal küldtük pályára Kollek Bálintot és Hidvégi Hunort párosban, a verseny előtt mindössze kétszer tizenöt percet eveztek együtt, ami jónak tűnt, ahogyan az előfutamuk is ígéretes volt. Aztán a döntőben, amikor maximumot kellett menni, már kijöttek a hibák, nem volt tökéletes az egység, külön eveztek és be is lassultak, így nyolcadik hely lett a vége. De nem adjuk fel, a jövő héten tovább próbáljuk ezt az egységet, amelyet szeretnénk a felnőtt országos bajnokságra összerakni – mondta Balázs Péter, Kollek Bálint edzője, aki a négyessel nagyon elégedett volt, hiszen a fiúk a felnőtt mezőnyben is jó időnek mondható 2:55-tel nyerték meg a finálét. – Elégedett vagyok még az ifjúsági fiúkkal is, Kollek Máté a K-1 1000 méteren elért negyedik helye ORV-indulást ért, ahogyan a Zákány Mátéval megszerzett bronzukkal is kvalifikáltak a szeptemberi megmérettetésre. A csapatomból még Fodor Nicholas szerzett érmet, a harmadik helyen zárt, de jól láthatóan a Plovdivban szerepelt sportolók most kissé fáradtan versenyeztek.”

És miként látta Gintl Andrea edző lányaink szereplését?

„Nagyon jól mentek, felülmúlták az elképzeléseinket, azért is, mert igazából nem volt időnk gyakorolni semmilyen csapathajót. Valójában engedtük, hogy a lányok mondják meg milyen egységben szeretnének szerepelni, a négyes összerakása kicsit olyan volt, mint a karácsonyi ajándékozás előtt a húzás. Lutri, hogy ki, milyen egységbe kerül. De ettől függetlenül nagyon szépen helyt álltak a lányok, amit az is alátámaszt, hogy papíron volt náluk erősebb összeállítású csapathajó is a döntőben. És hogy miként láttuk Dorka szereplését? Nagy meglepetés nekünk, hiszen ezer métert nem igazán indult korábban, most pedig minden számban érem került a nyakába” – értékelt Gintl Andrea.

Pénteken 1000 és 500 méteres versenyekkel folytatódik az országos bajnokság.

EREDMÉNYEK

1000 MÉTERES DÖNTŐK

SERDÜLŐK

Fiúk

K-1. U16: 5. Aczél Márton, 9. Takács Péter. B-döntő: 5. Tóth Csanád

C-1. U16: 8. Szekeres Artúr

Lányok

K-1. U15: 5. Lengyel Lili

IFJÚSÁGIAK

Férfiak.

K-1: 4. Kollek Máté

K-2: 3. Kollek Máté, Zákány Máté

C-1: 9. Pap Milán

Nők

K-1: 4. Jeszkel Panna, 5. Járomi Maja Panka, 6. Hakfelner Katalin. B-döntő: 6. Csoma Lilla

K-2: 3. Szijártó Dóra, Hakfelner Katalin

U23-ASOK

Férfiak.

K-2: 8. Kollek Bálint, Hidvégi Hunor

K-4: 1. Kollek Bálint, Hidvégi Hunor, Hidvégi Zalán, Kozma Barnabás

C-1: 3. Fodor Nicholas

Nők

K-1: 3. Dráviczki Dóra, 5. Itzelberger Zsófia

K-2: 1. Dráviczki Dóra, Nemes Réka; 3. Pólai Petra, Itzelberger Zsófia

K-4: 1. Pólai Petra, Bársony Otília (Lágymányosi Spari), Dráviczki Dóra, Rugonfalvi-Kiss Janka, 2. Nemes Réka, Fodor Napsugár, Ujfalvi Laura, Itzelberger Zsófia

Együttműködő partnereink

Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia