Hírek

Újabb három aranyérem Szegeden

Három arany-, két ezüst- és négy bronzérem volt az Akadémia második napi éremtermése a szegedi serdülő, ifjúsági és U23-as országos bajnokságon, amelyen Acélos Hanna Glória és Leskó Vivien (serdülő K-2 1000 m) párosa, valamint Gazdag Marcell (ifjúsági K-1 500 m) mellett a Rugonfalvi-Kiss Janka, Kőhalmi Emese, Dráviczki Dóra, Ujfalvi Laura alkotta kvartett szerzett aranyérmet.

Összességében hat aranyéremnél jár Akadémiánk a serdülő, ifjúsági és U23-as országos bajnokságon, amelyet ezen a hétvégén a szegedi Maty-éren rendeznek meg. A csütörtöki versenynapon Dráviczki Dórát méltattuk, most az idén remek formába lendülő Ujfalvi Laurát emelnénk ki a sorból, aki az U23-as K-1 500 méteres versenyben a második helyen zárt az abszolút favoritnak számító újpesti Rendessy Eszter mögött. Laura az egyéni ezüst mellett K-4 500 méteren is érmet nyert, a dobogó legfelső fokára állhatott fel Rugonfalvi-Kiss Janka, Kőhalmi Emese és Dráviczki Dóra társaságában.

Gintl Andrea és Beé-Samu Andrea tanítványai ismét remekül zárták a napot, a még serdülőkorú Acélos Hanna és Leskó Vivien aranyérmes lett K-2 1000 méteren (ez ORV indulást ért), de az U23-asok mezőnyében is minden éremből jutott akadémistáinknak.

„A tavalyi országos bajnoksághoz hasonlóan hozta a jó formát Laura, akiről elmondható egyébként, hogy egész idényben meggyőzően teljesít. Örültünk annak, hogy lényegesen közelebb került az élmezőnyhöz, vagyis a győztes Rendessy Esztihez. Úgy érzem, jókor indult meg, fejben is, hangulatban is jó volt ezen a versenyen, de ez elmondható az összes lányra. Teher nélkül, jó hangulatban, egységes csapatként szerepelnek ezen az országos bajnokságon. Jó látni például, ahogy az ezer méteres nap után Dráviczki Dóri rodeózik, és ötszázon is hozza a szép eredményeket” – mondta Beé-Samu Andrea, aki kiemelte serdülő párosunkat is, hiszen Acélos Hanna és Leskó Vivien K-2 1000 méteres győzelmével újabb ORV-s számot húzott be.

A férfiak sem maradtak adósak az érmekkel, a négyesben friss ifjúsági világbajnok Gazdag Marcell megnyerte a K-1 500 méteres számot, amelyben szép teljesítményt nyújtott Zákány Máté is, ő a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A serdülőknél Aczél Márton nyert bronzérmet K-2 1000 méteren az újpesti Borda Hubával párosban, míg az U23-asoknál Kollek Bálint, Hidvégi Hunor, Fodor Bence, Kozma Barnabás összeállításban az ötszázas csapathajó lapátolt össze egy ezüstöt.

„Gazdag Marci remek időt ment, most jobban fel tudta építeni a pályát, mint az ifjúsági világbajnokságon, és remélem, ez ad magabiztosságot számára a jövő szezonra. Aczél Marciék szoros versenyben lettek harmadikok, holnap ötszáz méteren tudnak majd javítani, az U23-asoknál pedig újabb négyest teszteltünk, Hidvégi Zalán helyére most Fodor Bence ült be az egységbe, és a fiúk helyt álltak a tavaly világbajnoki címet szerző négyessel szemben” – mondta Balázs Péter edző.

Sinka Kornél tanítványai is vitézkednek, ma Zákány Máté bronzérme és Szijártó Dóra 8. helye ért ORV-indulást K-1 500 méteren.

„Büszke vagyok Mátéra, hogy harmadik hellyel harcolta ki az ORV-szereplést ebben a számban, összességében már négy versenyzőm, Máté, Szijártó Dóra, Járomi Maja Panka és Hakfelner Kata van csapatban, minössze az a kérdés, hogy hány számban állhatnak majd rajthoz a fiatalok” – mondta Sinka Kornél.

EREDMÉNYEK

Serdülők

Fiúk

K-2 1000 m. U16: 3. Aczél Márton, Borda Huba (UTE)

Lányok

K-2 1000 m. U16: 1. Acélos Hanna Glória, Leskó Vivien

Ifjúságiak

Férfiak

K-1 500 m. U17-U18: 1. Gazdag Marcell, …3. Zákány Máté

Lányok

K-1 500 m. U17-U18: 5. Jeszkel Panna, …8. Szijártó Dóra. B-döntő: 2. Járomi Maja Panka, …5. Hakfelner Kata

U23-ASOK

Férfiak

K-1 500 m: 6. Fodor Bence

K-4 500 m: 2. Kollek Bálint, Hidvégi Hunor, Fodor Bence, Kozma Barnabás

C-2 500 m: 4. Fodor Nicholas, Hodován Dávid

Nők

K-1 500 m: 2. Ujfalvi Laura, 3. Dráviczki Dóra, 4. Pólai Petra

K-4 500 m: 1. Rugonfalvi-Kiss Janka, Kőhalmi Emese, Dráviczki Dóra, Ujfalvi Laura, …3. Pólai Petra, Fodor Napsugár, Nemes Réka, Itzelberger Zsófia

Együttműködő partnereink

Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia
Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia